Verboden te rokenEHBO aanwezigGratis wifiMindervalide vriendelijk
  • nl
  • en
Speeltuinvereniging Philipsdorp
Slide 2

Coronavirus

Speeltuin voor onbepaalde tijd gesloten!

Zoals jullie eerder al vernomen hebben blijft de speeltuin voorlopig nog dicht.
Volgens de richtlijnen van het RIVM zouden de speeltuinen wel open kunnen.
Het overkoepelend speeltuinorgaan de NUSO geeft ook groen licht.
De overheid, landelijk noch plaatselijk spreekt zich uit over speeltuinen.
Niets verbiedt het dus van officiële zijde om de speeltuin open te stellen, mits natuurlijk de voorgeschreven regels en aanbevelingen  in acht worden genomen.

Waarom dan toch gesloten blijven?
Als een rode draad loopt de veiligheid van al onze vrijwilligers door het hele verhaal.
We moeten het gezamenlijk voor elkaar moreel niet verantwoord vinden blootgesteld te worden aan het virus zolang dit niet strikt noodzakelijk is. Ongeacht hoe groot of klein het risico.

We hebben dus eerst gekeken naar onze vrijwilligers. Hoeveel hiervan behoren tot de diverse risicogroepen. Dat blijken er nogal wat te zijn. Personen van boven de 65, mensen met longaandoeningen, diabetes, etc. Maar ook gezonde jongere vrijwilligers zijn niet geheel gevrijwaard, misschien hebben die wel een naaste die tot een van de risicogroepen behoort.

Op een heel beperkt aantal vrijwilligers (2 of 3) die misschien nog inzetbaar zouden zijn kan de speeltuin niet draaien, maar ook voor hen geldt de rode draad. Daarbij komend dat het aantal inzetbare vrijwilligers dan lang niet toereikend is.

Het instellen van een maximaal aantal bezoekers, (bijvoorbeeld 30) per dag achten wij niet haalbaar, hoe laat je een moeder met kinderen aan de poort staan met de mededeling dat een bijna lege speeltuin vol is!?

Het handhaven van hygiënische voorwaarden is bijna onmogelijk. Meerdere malen dagelijks toiletten schoonhouden. Dagelijks alle speeltoestellen desinfecteren is al helemaal onmogelijk (aanbeveling).
Dit alles dus met 2 of 3 vrijwilligers.

Wij zullen in de laatste week van juni weer een overleg hebben en aan de hand van de dan aanwezige (corona)situatie een beslissing nemen wat we per 01-07-2020 verder kunnen gaan betekenen en organiseren in de speeltuin.

En toch nog wat goed nieuws, op 12 of 13 mei wordt gestart met het aanleggen van het langverwachte spraypark.

Hopelijk kunnen in de nabije toekomst toch nog van genieten.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Speeltuinvereniging Philipsdorp